Mucenici insiropati

de RuxyRux in Dulciuri, 9 Mar 2015 | 8462 vizualizari

 

O reteta minunata!

Atat de pufosi, moi, aromati, insiropati, deliciosi!

 

INGREDIENTE

  • 1 kg faina
  • 50 gr drojdie proaspata
  • 300 gr de zahar
  • 300 ml lapte
  • 150 gr unt moale( 85 % grasime)
  • 1 ou intreg si 3 galbenusuri
  • 3 linguri de smantana grasa
  • vanilie
  • coaja de portocala
  • esenta de rom
  • Pentru decor:
  • nuca macinata
  • 3 galbenusuri si 50 ml lapte pentru uns
  • Siropul:
  • 600 ml apa
  • 150 gr zahar
  • vanilie
  • esenta de rom
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Mucenici insiropati:

Primul pas este sa cernem faina.

Intr-un vas pentru framantat, punem faina si facem in mijloc o gropita. Punem drojdia si deasupra  doua linguri de zahar, apoi 50 ml lapte caldut din total. Amestecam putin in mijloc si lasam vasul deoparte.

Incalzim usor laptele, punem si untul moale, smantana, apoi zaharul si aromele. Amestecam  pana se topeste bine zaharul.

In vasul cu faina punem oul intreg si galbenusurile pe margine si adaugam cate putin din compozitia de lapte apoi framantam  timp de 15 minute aluatul.

Lasam vasul acoperit la loc caldut pana compozitia aproape isi tripleaza volumul, poate dura si 3 ore.

Rupem cate o bucata de aluat si o facem snur pe masa de lucru infainata foarte usor, apoi o rasucim. Mai avem varianta sa ii impletim daca ii dorim mai decorativi, dar sunt perfect de buni si asa.

Formam cifra opt si o asezam in tava tapetata cu pergament.

 Facem toti mucenicii, ii ungem cu lapte caldut amestecat cu galbenus si ii mai lasam la crescut 20 de minute.

Vom coace mucenicii 30 de minute la 180 de grade sau pana cand se rumenesc frumos.

Intre timp preparam siropul:

Punem apa intr-un vas la foc mic impreuna cu zaharul si lasam sa dea cateva clocote. Adaugam aromele si stingem focul.

Mucenicii ii asezam intr-o tava mai adanca si ii insiropam cu sirop fierbinte cat sunt calzi, apoi le vom unge suprafata cu miere si vom presara nuca din belsug.

Sunt extraodinar de buni...si perfect vanilati!

Daca ti-a placut reteta noastra "Mucenici insiropati" nu uita sa-i faci un review.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Mucenici moldovenesti